Virtuaalitalli Atlas & Virtuaalikennel Skyfoot

- just because we can -
virtuaalihevonen / a sim-game horse

In Loving Memoriam

VIP MVA Fn Wynford VOE VH-10692

21.5.2006 - 13.7.2008

KTK II (71,5%)

Virallinen nimi: Wynford VOE Syntynyt: 21.5.2006
Kutsumanimi: Vinski Kasvattaja: Itä-Laakso
Rotu, skp: welsh cob (sec D), ori Omistaja: Akeya / VT Atlas
Väri, merkit: tummanrautias, lht, llsi,
mej vsk, otj psk, vtj ksk, kj vko
Koulutustaso: ko. helppo A - re. 110cm
Säkä: 147cm Painotus: eläkkeellä

Kantakirjausprosentit ja kommentit
71,5% ktk II

+ Ilmeikkäät silmät, kaunis pää ja kauniit jouhet
+ Hyvä värityts ja hienot lihakset
- Hieman hankalahko "kuvakulma"
- Huonot takajalan asennot
- Surullinen ilme
- Etupainoinen
+ Monipuoliset kuvat
+ Hieno väritys
Etunojainen, lihaksikas. Orilla hivenen takakorkeutta ja lyhyt runko, mikä saattaa johtua myös kuvakulmasta. Raskasluominen.


Sukutaulu

Nectar's Flamboyant
KERJ II
wD, prn, 146cm
Nectar's Flaming Magician
wD, tprt, 147cm, k.
Adoro's Flamer
AT Magic Mariah YLA1, KRJ III
Rhosyn Luna Rhimmynau Carwr
Rhaedrain Mirain KTK III
True Gwenledyr
wD, m, 138cm
Grandy WS
wD, rt, 149cm
Ceridwyn Monarch
Yan Princess Leia VWY III
True Cinthia KTK II
wC, tprt, 135cm
-
-

Sukutaulussa myös mm. VIR MVA Ch Langara's Obelix (KTK III), Trollen (KTK III)


Jälkeläiset

-


Wynford VOE, tutummin vain Vinski on hurmaava tummanrautias ori, joka tietää itsekkin oman charminsa ja häkellyttävän vaikutuksensa yleisöön ja usein orin löytääkin esittämästä niin ihmisille kuin tammoillekin niin tarhassa kuin narunkin päässä, josta ihminen sitten saa Vinskiä houkutella eteenpäin. Yleisesti poika on kuitenkin varsin mukava, vaikkakin hieman orimainen tapaus omanlaisine yllätyksine ja kepposineen, mutta kyllä Vinskiltäkin löytyy kuitenkin se kultainen ponin sydän. Ori ei kuitenkaan sovi pienille lapsille tai kokemattomille immeisille niin hoitaessa kuin ratsastettaessakaan juuri tämän orimaisuutensa takia, sillä välillä poika saattaa unohtaa tytöille esittäessä miten paljon vahvempi kuitenkin on kuin ihminen, ja tässä tarvitaan sitä kokemuksen tuomaa varmuutta. Ensihetket Vinskin kanssa merkitsevät paljon, joko ori pompottaa sinua tai sitten sinä olet johtaja, poni on aina testaamassa ja yllättämässä, jonka jälkeen tämä vilkuileekin viattomasti otsatukkansa alta kuin itse pyhimys. Ratsastaessa Vinski on reipas ja menohaluinen, vaikka ei mitään teekään ilmaiseksi ja saattaa olla hieman ponimaisen itsepäinenkin välillä.

Jokainen päivä on erilainen Vinskin kanssa. Toisena ori seisoo kuuliaisesti paikallaan ja nauttii harjaamisesta ja rapsutuksista, toisena taas pelkkä pienen hetken paikalla olo on mahdoton ajatus ja tämä melskaa ympäriinsä - ja kiinni sitominen joka tapauksessa onkin loistava idea, sillä joka kerta pojan nähdessä tai karsinan ohi kulkiessa tamma, Vinski aloittaa esittämään ja rehentelemään, suorastaan flirttailemaan tammoille samalla kun huitoo naama irvessä naapurikarsinan asukille. Suositeltavaa olisikin, että Vinski kannattaa hoitaa aina kiinni, mieluiten käytävällä tai sään salliessa harjauspuomilla, joissa on enemmän tilaa. Jokakertaisiin perinteisiin kuuluu orin puolelta hoitajan läpi tutkiminen herkuista, joita kuitenkaan kädestä ei olisi suotava antaa, sekä harjapakin nurin kaataminen tuuppien tai potkien, vesiämpärit ja muut kaatuvat asiat käyvät lukuun - jolloin ihminen usein jo meinaa repiä hiuksia päästään kun sama farssi tapahtuu kymmenennen kerran. Tällöin kannattaa vain laskea kymmeneen, komentaa oria ja viemään kosketusetäisyydeltä kaikki mitä Vinski saattaisi mielellään tutkia. Pienenkin epäröinnin huomattuaan poika yrittää päästä tilanteen herraksi irvistellen tai hieman jalalla huitoen, yrittäen pelästyttää ihmisen, mutta huomattuaan olevansa yhä alempana arvojärjestyksessä tämä muuttuu takaisin sydämelliseksi poniksi joka lepuuttaa takajalkaa ja lerputtaa alahuulta. Vinski antaa ihmisen harjata kaikkialta muualta kaikessa rauhassa kaikilla harjoilla paitsi päästä. Kun ori huomaa ihmisen lähestyvän harjan kanssa päätä, nostaa tämä sen mahdollisimman korkealle eikä oikein malttaisi sitä laskea alas. Rauhalliset liikkeet ja puhuminen auttavat kuitenkin ja vastahakoisesti mutta kuitenkin päänkin harjaus sujuu. Kavioiden nosto on asia jonka Vinski hallitsee toisinaan ja toisinaan ei. Pitkät hermot auttavat tässäkin asiassa kun ori seisoo kuin tatti kaikki jalat maassa kaikista keinoista huolimatta kunnes Vinski kyllästyy vieressä kyyhöttävään ihmiseen ja vihdoin nostaa jalan. Iloiseksi yllätykseksi toisina päivinä jalat nousevatkin varsin kevyesti ja pysyvät ilmassa sallitun ajan. Kun kaviot on vihdoin saatu puhdistettua seisoo poika kiltisti paikoillaan myös suojien tai pinteleiden laiton ajan, riippuen täysin kyllä ympärillä tapahtuvasta elämästä - pintelit jäävät kyllä orin mielestä toiseksi jos ohitse kulkee viehättävä neito. Satulan ilmestyessä samaan ilmakehään, ei Vinskin ilmekään värähdä eikä orissa huomaa mitään reaktiota kunnes yrittää kiristää satulavyötä. Poika pullistelee minkä pystyy ja vyön kiristäminen onkin heti astetta vaikeampaa ja vyötä kannattaakin kiristää lisää juuri ennen ratsaille nousua ja muutaman kierroksen jälkeen vielä vähän. Suitsien laitossakaan ei orin kanssa pitäisi tulla ongelmaa mikäli on osannut toimia jo oikein pään harjauksessa, muuten sama rumba alkaa jälleen uudelleen. Tässä vaiheessa Vinski olisi jo lähdössä täysillä baanalle, kypärä päähän ja matkaan.

Erittäin energinen, reipas ja menohaluinen olivat niitä sanoja joilla Vinskiä voisi kuvailla jo heti selkäännousun aikana. Kun ihminen on saanut jalustimeen jalkansa niin orihan olisi jo heti menossa, joten pidätteiden täytyy mennä heti tässä vaiheessa jo läpi ettei koko tunti mene pelkkään juoksemiseen. Vaikka Vinski onkin erittäin reipas ja eteenpäinpyrkiväinen, ei ori tee, kuten jo mainittiin, mitään ilmaiseksi vaan heti alusta lähtien täytyy pojalle näyttää että selässä oleva osaa ja tietää mitä tehdä, muuten pelkkä uralla kävely voi muuttua sivuttain pomppimiseksi. Juuri ja juuri ponikokoiseksi jäänyt Vinski sopii kokonsa ja rakenteensa puolesta ratsuksi niin aikuisille kuin nuorillekin, ja moni kehuukin orin askellajeja upeiksi, käynti on matkaavoittavaa, ravi, kuten myös laukkakin erittäin nopeita ja näyttäviä rodulle tyypillisesti ja selässä on upea istua ja nauttia vauhdin hurmasta.
Esteitä voisi sanoa yhdeksi Vinskille ominaiseksi lajiksi. Kun Vinski huomaa kentälle pystytetyt esteet, nousevat pojan korvat höröön ja askeleeseen tulee sitä tiettyä lennokkuutta. Ori hyppää tunnollisesti esteiden yli, eivätkä mitkään erityisesteet saa ponia hermostumaan. Vinskin hyppytyyli ei ole mitenkään erityinen, ja selässä onkin helppo pysyä, eikä kieltäytymisiäkään usein tältä orilta näe. Radalla tosin on jälleen muistettava aina pidätteet, sillä Vinskillä tuppaisi muuten esteiden välillä vauhti nousemaan hieman liikaa ja tällöin sattuisi näitä huolimattomuusvirheitä, kieltäytymisiä ja pudotuksia.
Kun tähän upeasti hyppäävään poniin sekoitetaan ori jonka selässä istuu taitava ratsastaja koulukentän aitojen sisäpuolella, joka saa Vinskin pakertamaan alun nurinoitten jälkeen upeassa muodossa häkellyttäen tuomarit - on valmiina loistava paketti kenttäratsastuksen saralle. Pelkkä kuiva koulutyöskentelyhän ei ole aivan orin lempilajia ja ratsastaja saa todellakin nähdä aluksi työtä saadakseen jalkoja edes vähän nousemaan ja Vinskin kulkemaan edes hieman ryhdissä. Joskin välillä poika saa päähänsä omia pikku jekkuja piristääkseen pelkkää puurtamista, kuten yhtäkkinen uralta kentän keskelle hypähtäminen pienen pukkilaukkaspurtin kera tai totaalinen paikoilleen jämähtäminen ovat Vinskin mielestä varsin riemukkaita hetkiä, sekä voi sitä junttaroimista jos muita hevosia tulee samalle paikalle ratsastamaan joista ori ei pidä tai tammojen lähellä ollessa herran keskittyminen usein herpaantuu tämän keskittyessä vain ja ainoastaan flirttailemaan näille kauniimman sukupuolen kaviokkaille.
Kolmas kenttäratsastuksen osiosta - maastoratsastus - on lajin osioista kuitenkin se rakkain Vinskille, ja tässä osiossa ori ehkä onkin parhaimmillaan kun muistellaan miten nopeat ja tehokkaat ponin askeleet olivat, taittuu maasto-osuus hujauksessa. Mitään kummempia oritemppujakaan ei radalla nähdä, mikään ei pelästytä tai hätkästytä Vinskiä. Jokainen este suoritetaan tyylillä korkealta yli, vesiesteelle herra voisi jäädä jopa pulikoimaan, ja laukkapätkät tuntuvat pieneltä palalta taivasta Vinskin selässä - maisema vilahtelee ohi pitkän ja silkkisen harjan lyödessä kasvoihin samalla kun tunnet ponin ponnistelevan innosta ratkeamaisillaan allasi. Yleensäkin Vinski on niille ihmisille varsin upea ratsu, jotka ovat ansainneet orin arvostuksen puolelleen.

Ensinnäkään Vinskiä ei kannattaisi erityisemmin pelkällä riimulla talutella ja tällöin pitäisi ainakin käyttää ketjuriimunnarua joka laitetaan suuhun, sillä ori saattaa olla hieman raisu varsinkin jos muita hevosia on lähellä ja tällöin ihmisellä on edes jotain mahdollisuuksia säilyttää kontrolli. Vinskiä kannattaisikin aina kun on mahdollisuus taluttaa ennemmin suitsittuna, jolloin herra osaakin käyttäytyä paljon soveliaammin. Tammojen tarhojen ohi mennessä ori pysähtyy aina pitämään oman pienen soidinesityksensä hirnuntoineen ja tanssahteluineen, etujalatkin saattavat nousta maasta muutaman kymmenen senttiä, tästä ei siis kannata erityisemmin säikähtää vaan komentaa oria ja jatkaa matkaa.

Ihan heikompia hirvittää katsella menoa kun Vinski, eestinhevosori Pakana ja pienhevosori Jaska tarhailevat ja pojat ovatkin toisilleen kuin paita ja peppu..tai peppu ja kaksi päällekkäin olevaa paitaa, ainakin näin kuvainnollisesti. Tarhan pohjan hiekka vain pöllyää kun orit aloittavat omat "poikien leikit". Etujalat nousevat ilmaan ja huudot kaikuvat ilmassa ennen kuin vuoroon vaihtuu juoksu ja kolmen orin muodostama liiga ryntää kuin yhdestä tuumin tarhan toiseen päähän, tekee äkkikäännöksen ja laukkaavat jälleen tarhaa ympäri pysähtyen välillä vain syömään. Läheiset rapsutushetket kavereiden kanssa kuuluvat myös "liigan" tapoihin, kesäisin orit saattavat seisokella kauankin vain huitomassa hännällään ötököitä pois toisten kimpusta ja rapsutellen tyytyväisinä toisiaan. Useasti orit voi myös nähdä flirttailemassa kauempana tarhaileville tai ohitse kulkeville tammoille, tällä porukalla riittää silmää kauniille naisseuralle!

Kokeneena kilpailijana traileriin meno ja matkustus sujuvat Vinskiltä jo ammattimaisin ottein, mutta kisapaikalla ulos tuleminen tapahtuu usein erittäin näyttävin menoin orin aistiessa kisan ilmapiirin ja muut hevoset. Herra onkin ennen suoritusta yleensä melko malttamaton eikä malttaisi millään keskittyä ratsastukseen vaan ainoastaan muihin hevosiin ja siksi ratsastajan tulisikin olla se rauhallisempi osapuoli joka saa pidettyä langat käsissään. Itse radalle päästyään Vinski rauhoittuukin vähän ja radan kuluessa keskittyy yhä paremmin suoritukseen panostaen siihen täysin. Kunniakierroksella orin tekisi aina johtaa joukkoa täyttä laukkaa ilman turhia murheita - mutta tätäkös ei ratsastaja heti salli. Niin eläinlääkäri kuin kengittäjäkään eivät ole orille mitenkään vaikeita tai pelottavia henkilöitä sillä Vinski on pienestä pitäen saanut ainoastaan hyviä kokemuksia kyseisistä henkilöistä joten niin erilaisten rokotusten laitosta perustarkastukseen tai kengitykseen ei ole ongelmaa, Vinski ymmärtää ja osaa tässä tapauksessa nostaa jalkansa heti ja pitää ne ylhäällä sovitun ajan.

Luonne © Jenn. (muokkaukset Heli)


Kilpailut
Tässä vain sijoitukset - kaikki kilpailut

Esteratsastus

29.04.2007 [ERJ] PT Pioppa; 90-100cm; 2/50; 4rp.
27.04.2007 [ERJ] Gelb; 90-100cm; 1/42; 6rp.
26.04.2007 [ERJ] VMR; 110cm; 2/110; 4rp.
20.04.2007 [ERJ] Gelb; 90-100cm; 2/22; 4rp.
03.04.2007 [ERJ] FSRa; 110cm; 6/36; 1rp.
01.04.2007 [ERJ] FSRa; 100-110cm; 6/46; 1rp.
10.02.2007 [ERJ] FSRa; 90-100cm; 3/26; 2rp.
06.01.2007 [ERJ] Pärlemor; 100cm; 6/244; 1rp.
31.12.2006 [ERJ] KT Leinikki; 100cm; 4/60; 1rp.
30.12.2006 [ERJ] Taikahuilu; 80-90cm; 2/40; 4rp.
23.12.2006 [ERJ] Alvás; 90cm; 4/40; 1rp.
18.12.2006 [ERJ] RT Neliapila; 70-80cm; 7/50; 1rp.
20.11.2006 [ERJ] MTT Viuhti-Tiuhti; 100cm; 4/50; 1rp.
28.10.2006 [ERJ] Peikkis; 100cm; 4/45; 1rp.
20.10.2006 [ERJ] Atlas; 80-100cm; 5/28; 1rp.
09.10.2006 [ERJ] Rashawn Ponies; 100cm; 2/50; 4rp.

Kenttäratsastus

03.05.2007 [KERJ] Etna; CCI/CIC* (a-rata, ko heA/re 110cm/me 100cm); 1/52; 6rp.
16.01.2007 [KERJ] Kuulto; ko heA/re 105cm/me 100cm; 2/30; 4rp.
13.01.2007 Averna;
ko HeB/re 100cm/me 90cm; 2/7
17.06.2006 [KERJ] VT Atlas; ko he C/re 80cm/me 60cm; 4/16; 1rp.

Kouluratsastus

09.04.2007 [KRJ] FSRa; helppo A; 2/40; 4rp.
16.01.2007 [KRJ] FSRa; helppo A; 2/122; 4rp.
05.11.2006 [KRJ] Romulus; helppo A; 2/46 (70.074%); 4rp.
14.10.2006 [KRJ] Summer Land; KN Special; 1/86; 6rp.
10.10.2006 [KRJ] Rashawn Ponies; kür: helppo B; 1/47; 6rp.
05.10.2006 [KRJ] Hippiäinen; helppo A; 3/19; 2rp.
15.7.2006 [KRJ] FSRa; KN Special; 2/50; 4rp.

Muut kilpailut

Maastoesteratsastus
05.01.2007 KK Pakokauhu; 80-90cm; 2/6
04.01.2007 KK Pakokauhu; 80-90cm; 1/7
02.01.2007 KK Pakokauhu; 80-90cm; 2/5

PKK-näyttelyt
10.12.2006 Vintage Chick; ponioriit ja -ruunat (Rosanna); 2/9, EO-sert
12.08.2006 Vt Atlas; ponioriit (Veera); 3/12; EO-sert
30.06.2006 Gryffindor; varsat aikuiskuvilla, BIS-kehä (Latu, Jaffa); 1/7, BIS1; KTK-sert
25.05.2006 Allu Express; orivarsat aikuiskuvilla, BIS-kehä (Mari); 1/4, BIS1; KTK-sert