PIIRROSHEVOSTEN KANTAKIRJA

Etusivu Säännöt Tilaisuudet Palkitut PKK
22. KTK-tilaisuus 26.02.2011

Osallistuminen
- sähköpostitse: varjotassu@gmail.com, otsikolla KTK 22

Osallistumismuoto:
Oriit/tammat/irto-KTK (rivinvaihto)
Hevosen virallinen nimi, hevosen http://-alkuinen osoite - omistaja, omistajan sähköpostiosoite (rivinvaihto)
Sertin tiedot: KTK, milloin saatu, mistä saatu
Mikäli hevosesi on tulossa kantakirjattavaksi uudestaan, sertitietojen tilalle edellinen KTK-arvo.

HUOM!
Sertin tiedot tulee olla myös hevosen sivulla (linkki kutsuun!) tai
sertilistalla.

- osallistuminen viimeistään 24.02.2011
- yhdeltä omistajalta max. 2 hevosta / luokka (toisia hevosia karsitaan mikäli tulijoita on enemmän kuin mukaan mahtuu)
- arvioitavaksi jokaiseen luokkaan otetaan 20 osallistujaa

Tuomarit: Beronia, nica, Jjune, Anne, aksu (vara)

ORIIT 11/20

Mico Tindo AET - aksu
tuom. Beronia, nica, Jjune, Anne
82 - 86 - 89 - 87 = 86,0% / KTK I
- Kaunis pää. Hyvin rotunsaomainen ja juuri sopusuihtaisen, sekä terveen näköinen yksilö! Hyvä selkä ja linjaukset. Kuivat ja terveet jalat.
- Orileima voisi olla hieman selvempi ja hevonen voisi olla yleisvaikutelmaltaan ilmeikkäämpi (etenkin pää).

ML Zamiro - nica
tuom. Beronia, Jjune, Anne, aksu
72 - 85 - 52 - 85 = 73,5% / KTK II
- Orimainen ja hyvin ryhdikäs. Leimat kunnossa. Vuohiset ovat melko ohuet. Suuri nälkäkuoppa, muutoin hyvä syvä runko. Pää suora ja kuiva. Hyvä piirtojälki!
- Erinomaiset leimat. Hyvä, jalo pää, hyvä kaula. Todella runko, joka voisi olla rahtusen syvempi. Hieman pysty lapa, hyvä vahva selkä, hyvä lanne, lautanen ok. Hyväluustoiset, vahvat etujalat, hieman pitkät kaviot. Todella hyvä ja lihaksikas takaosa. Hyväasentoiset, hyväluustoiset takajalat, hieman pystyt vuohiset ja hieman pitkät kaviot. Kokonaisvaikutelma todella tyylikäs.

Merlin - nica
tuom. Beronia, Jjune, Anne, aksu
67 - 70 - 63 - 68 = 67,0% / KTK II
- Hyvä pää ja kaula. Lavat hyvät. Selkä lyhyt. Aavistuksen verran takakorkeutta. Takaosa pieni verrattuna etuosaan. Rotuleima hyvä, skp leima hieman puutteellinen. Ruunamainen. Jalat ok:t. 
- Erinomainen rotuleima ja laatutyyppi, sukupuolileima voisi olla vahvempi. Kaunispiirteinen, hieman tammamaisen ilmeen omaava pää. Hyvä kaula, joka voisi olla lihaksekkaampi. Hyvä etuosa, hieman pysty lapa. Hyvä rungon syvyys. Takaosa voisi olla lihaksikkaampi. Erinomaiset etujalat, rahtusen lyhyet vuohiset. Hyväasentoiset, joskin vähän lihaksettomat takajalat. Oikeassa takajalassa pysty vuohinen ja pystyhkö kavio. Kokonaisvaikutelma kuitenkin tasapainoinen.

Rembrandt NED - caro
tuom. Beronia, nica, Jjune, Anne
78 - 85 - 75 - 86 = 81,0% / KTK I
- Hyvä pää. Hieman liian suuret silmät. Rotunsa omainen vahva kaula. Lavat leveät mutta pystyt. Olematon säkä. Hyvin rotunsa omainen ja hyvät leimat. Kaunis ja onnistunut väritys.
- Runko saisi olla syvempi ja säkä selvempi. Orileima voisi olla voimakkaampi. Hyvät jalat, hieno ilmeikäs ja ryhdikäs hevonen.

Edgard - caro
tuom. Beronia, nica, Jjune, Anne
68 - 85 - 75 - 88 = 79,0% / KTK II
- Hyvä ja kaunis pää. Aavistuksen ihrakaulainen. Pystyt lavat. Syvä runko. Takakorkea ja notkoselkäisyyttä. Etuvuohiset vennot. Takaset sapelijalkaiset.
- Hyvä pää ja voimakas kaula. Lievää takakorkeutta, olematon säkä ja notkoselkä. Liian pitkät kaviot.

Frozen Machine - Hakarasara
tuom. Beronia, nica, Jjune, Anne
78 - 79 - 72 - 58 = 71,8% / KTK II
- Hyvä pää ja kaula. Olematon säkä, sekä hieman takakorkeutta. Hyvä runko ja hyvässä lihaksessa muutenkin. Vasemman takajalan asentoa olisi toteutuksen kohdalla voinut hieman paremmin asetella, muutoin tarkka ja hyvä piirtojälki!
- Pitkä selkä, kaula liian lyhyt runkoon verrattuna. Lempeä ilme, silmä turhan edessä, pieni silmä ja sierain. Hyvät jalat, lihakseton takaosa.

Letkajenkka, Carkki
tuom. Beronia, nica, Jjune, aksu
64 - 67 - 68 - 65 = 66,0% / KTK II
- Suora profiili. Kaula ohut. Etuosa lihakseton ja surkastuneen oloinen. Pystyt lavat.Suora selkä. Hieman laskeva lautanen. Takajalat vaikuttaisi olevan pihdissä ja pukinkaviomaiset. Samoiten taka koivet hyvin ohuet. Väritys on hyvin toteutettu!
- Olematon säkä, pitkä runko ratsuksi (runko saisi siis olla tiiviimpi), lihakseton. Kapeat jalat ja pitkät takasääret. Rotuleima selvä, orileima voisi olla vahvempi.
- Kohtuullisen hyvä rotuleima, erinomaiset laatutyypit (ratsu- ja pien), sukupuolileima voisi olla hieman vahvempi. Hyvä pää, johon toivoisin lisää rodunomaisuutta. Kaula eva. Hyvä runko, hieman piirteetön säkä, hieman pysty lapa. Pitkä selkä, pystyhkö lautanen. Etu- ja takajaloissa pitkät sääret. Kokonaisuudessaan toivoisin lisää lihasta. Kokonaisvaikutelma hieman epärodunomainen mutta tyylikäs ja näyttävä.

Nafni frá Blaer - Beronia
tuom. nica, Jjune, Anne, aksu
83 - 70 - 71 - 60 = 71,0% / KTK II
- Hyvä pää, isot korvat, valtavan paksu kaula, olematon säkä. Runko ei ole sopusuhtainen. Pienet ja lyhyet kaviot, etujalkojen vuohiset ovat lyhyet ja pystyt. Takajalat hyvät ja kuivat.
- Kohtalaisen hyvät leimat, sekä rotu- että sukupuolileima voisivat olla vahvemmat. Ponimainen pää. Todella paksu kaula. Hyvä, kevyt runko. Melko hyvä etuosa, pitkä lapa. Vahvaluustoiset etujalat, lyhyet ja hieman pystyt vuohiset, matalahkot kaviot. Hyvä, lihaksikas takaosa, vahvaluustoiset takajalat, hieman pienet kaviot. Kokonaisvaikutelma hyvä ja sopivan sporttimainen. Kuvassa hieman tumma toteutus.

Rosoreuna - Hanna
tuom. Beronia, nica, Jjune, Anne
73 - 79 - 69 - 68 = 72,3% / KTK II
- Raskas kaula ja pään liittymä siihen paksu. Hieman eteenkiinnittyneet jalat. Takakorkeutta. Suorat ja terveet jalat. Erikoinen ja nätti väritys!
- Pitkä pää, turhan paksu pään ja kaulan liittymä. Liian pitkä selkä, runko voisi olla tiiviimpi ratsulle, kapea kyynärvarsi. Hienot jouhet ja erikoinen väri.

HOW Trustworthy - Tuire N.
tuom. Beronia, nica, Jjune, Anne
64 - 80 - 68 - 71 = 70,8% / KTK II
- Suora pää, mutta kaulan ja päänliittymä paksu. Pitkä ohut kaula. Pystyt lavat. Lyhyet etujalat. Notkoselkää ja takakorkeutta. Vahva takaosa. Takakoivet ohuet. Vasen takanen pukinkavio. Värityksestä plussaa. Realistisesti toteutettu ja hyvin!
- Turhan pysty lapa, liian pitkät takasääret, lihaksettomattomat jalat, vuohisety voisivat olla hieman pidemmät. Edestä katsottuna oikeanpuoleinen takajalka näyttäisi hieman suppuvarpaiselta. Takaosa on ehkä turhankin massiivinen.

Brilliant Simon - Odelie
tuom. Beronia, nica, Jjune, Anne
75 - 84 - 66 - 76 = 75,3% / KTK II
- Hyvä pää ja kaula. Notkoa selkää ja takakorkeutta. Pieni takaosa. Ohuet takakoivet. Muutoin hyvät jalat. Selkeitä yksityiskohtia ja hieno väritys tyyli!
- Kaula voisi olla pidempi. Poni on vähän säikähtäneet/ujon näköinen.  Runko voisi olla hitusen tiiviimpi (selkä lyhyempi) ja vähän syvempi. Kuivat jalat, takajalat todella lähellä toisiaan tai poni vain seisoo niin.

TAMMAT 11/20

ML Chaos - nica
tuom. Beronia, Jjune, Anne, 3 tuomarin keskiarvo
79 - 75 - 71 - 75 = 75,0% / KTK II
- Hyvä pää ja emokatse! Paksuhko kaula. Hyvä etuosa. Aavistuken takakorkea. Hyvä takaosa ja suorat jalat. 

Serenin Pikku Peto - nica
tuom. Beronia, Jjune, Anne, 3 tuomarin keskiarvo
68 - 66 - 47 - 60,3 = 60,3% / KTK III
- Hyvä pää ja kaula. Runko hyvä. Jalat lyhyet ja vuohiset vennot. Utuinen mutta kuitenkin onnistunut väritys. Sopii kuvaan!

Shiva BB - Lupinia
tuom. Beronia, nica, Jjune, Anne
66 - 73 - 80 - 70 = 72,3% / KTK II
- Suippo pää. Hyvä katse. Ohut kaula. Kevyt runko. Laskeva lautanen. Jalat ok:t. Hyvin käytetty mustan eri sävyjä korostuksissa. Hieno tamma.
- Pää hyvä. Kaulaan kaivattaisiin vähän kaarevuutta, rungoltaan liian kevyt, takaosa ei näytä vahvalta eikä lihaksikkaalta, lihasköyhä. Jalat hyvät.

Wonderchild - caro
tuom. Beronia, nica, Jjune, Anne
77 - 81 - 68 - 74 = 75,0% / KTK II
- Vireä ja hyvä katse. Pään ja kaulanliittymä hyvä. Hyvä etuosa. Notkoselkä. Hyvät jalat. Ihana ja hyvin onnistunut väritys!
- Hyvä pää, ilmeikäs hevonen. Selkä on pitkä, mutta lanne ja lautanen hyvät, hännän kiinnitys hyvä. Jalat hyvät. Ryntäät 'korkealla' ja kainalo menee paljon alemmas kuin ryntäät. Hieman liian orimainen kaula.

Ravenrose - caro
tuom. Beronia, nica, Jjune, Anne
74 - 84 - 65 - 66 = 72,3% / KTK II
- Kevyt rotuisekseen. Hyvä pää. Kaula ok. Syvä runko. Pieni takaosa verrattuna etuosaan. Hyvin ohuet jalat. Onnistunut väritys!
- Rodunomainen jalo pää, vaikka se voisi olla aavistuksen pidempi. Kaunis ja ryhdikäs tamma. Kapeat kyynärvarret, hyvät kaviot. Runko sopusuhtainen ja kaula hyvä.

AH Trollens Saga - Hakarasara
tuom. Beronia, nica, Jjune, Anne
71 - 80 - 72 - 56 = 69,8% / KTK II
- Hyvä pää ja katse. Paksu kaula. Pysty lapa. Takakorkea. Etunojoinen. Hauska keksintö värityksen suhteen!
- Hyvä kaula ja pää, sopusuhtainen runko. Lautanen voisi olla jyrkempi ja runko paljon syvempi. Vuohiskarvaa on liikaa ja vuohisia sekä kavioita on vaikea arvostella. Etupainoinen.

Grimá frá Asgrímur - Beronia
tuom. nica, Jjune, Anne, aksu
86 - 83 - 66 - 70 = 76,3% / KTK II
- Sopusuhtainen islanninhevonen, selvä tammaleima. Lavat turhan viistot.
- Todella hyvät leimat. Kaunis pää, kaula pääosin eva. Hyvä etuosa, hyvä runko, laskeva lautanen, alaskiinnittynyt häntä. Hyväasentoiset etujalat, joissa rahtusen kevyt luusto ja hieman vennot vuohiset. Hyvä takaosa, hyväasentoiset takajalat, joissa tarpeeksi voimakas luusto, hieman vennot vuohiset.

Gwyn Serena - Rim
tuom. Beronia, nica, Jjune, Anne
65 - 86 - 70 - 54 = 60,8% / KTK III
- Suippo pää. Hyvä kaula. Etuosa ok. Takakorkea. Vuohiset vennot. 
- Sopusuhtainen, rotu ja sukupuolileimaltaan hyvä poni. Hyvät jalat. Pientä takakorkeutta, vähän lihakseton takapää.

Ronya van Zeld - Kiiskinen
tuom. Beronia, nica, Jjune, Anne
76 - 83 - 78 - 75 = 78,0% / KTK II
- Kaunis tamma. Hyvät linjat. Pystyä lapaa. Pitkähkö runko. Hyvät jalat. Kiva tyyli värityksessä. Realistinen ja siisti.
- Selvä rotu- ja sukupuolileima. Hyvä kaula ja pää. Hyvä säkä ja selkä. Etupää huomattavasti massiivisempi kuin takapää. Todella kapea kyynärvarsi ja etusääri.

Screamette - Kiiskinen
tuom. Beronia, nica, Jjune, Anne
78 - 84 - 85 - 84 = 82,8% / KTK I
- Kaunis tamma. Suippo pää. Hyvä runko. Jokainen jalka näytti erilaiselta, jossakin ventoisuutta, toisessa pienet kavio.
- Hyvä pää, ilmeikäs hevonen. Kaunis väri. Selkä aavistuksen liian pitkä, todella kapeat etusääret. Pienet kaviot.

Usvatuulen Aamutähti - Pesce
tuom. Beronia, nica, Jjune, Anne
66 - 69 - 75 - 66 = 69,0% / KTK II
- Hyvä runko. Lyhyehköt jalat. Lievää takakorkeutta. Hyvä ja onnistunut väritys.
- Todella alas kiinnittynyt massiivinen kaula. Hyvä pää ja hyvä runko. Olematon säkä. Jalat ohuet suhteessa runkoon. Pienet etukaviot ja todella pienet, pystyt takakaviot. Tammaleimassa toivomisen varaa.

irto-KTK (?) 1/20

Snow's Charm - Lupinia
hyväksytty, siirretään seuraavaan kantakirjaustilaisuuteen