virtuaalihevonen

AH Loviatar EV-II

virallinen nimi AH Loviatar syntynyt 01.06.2012
rekisterinumero - ikääntyminen oma, 3v 01.09.12, 4v 01.10.12
kutsumanimi Lovi kasvattaja aksu / Aken Ravitalli
rotu suomenhevonen omistaja aksu (VRL-00164)
sukupuoli tamma kotitalli VT Atlas
säkäkorkeus 155cm
väri, merkit prt, pt koulutustaso ko. helppo A - re. 120cm - ajohommat

Lovi on toinen 06/12 syntyneistä ravuri-ratsu-sekoitelmistani. Näistä yhdistelmistä (Lovi ja Kuura) toivon saavani hieman uusia linjoja tulevaisuuden ravuri- että ratsukasvatukseeni.

VIR MVA Ch Jalmari Luned
KTK I, SIH-I

vprt, 155cm
Sananlasku
prt, 159cm
Lounan Nisse Ajoksen Viljami
Hissun Ilona
Pikku-Pirkko Aika-Eemeli
Ainokainen
Vinkas
vprt, 161cm
Vikkeri Kuriiri
Pikku-Onnetar
Elviiri Elohiiri
Pihla
Kriden Kohtalotar 23,5a
prt, 154cm
Kuutamokeisari 22,9
tprt, 157cm
Musta Velho Verneri
Velhotar
Keskiyön Valo Kuunvalon Varjo
Mariella
Ripsahdus 24,0
vrt, 152cm
Varjojen Ruhtinas Pokerinaama
Tuhti-Osuma
Ripsi-Veera Suuntavektori
Marja S
Isä Jalmari Luned on sosiaalinen ja huomiosta pitävä ori. Ratsuna kuumaluonteinen ori on vaativampi ja vauhdikas tapaus, joka rakastaa esteitä. Ori on kantakirjattu I-palkinnolla ratsusuunnalle ja Siljan suomalaisten irtohypitystilaisuudessa Jalmari on palkittu I-palkinnolla. Jalmari on kilpaillut esteillä, koulussa ja kenttäkisoissa, myös näyttelyissä jonkin verran kiertänyt ja menestynytkin kiitettävästi.

Isänisä Sananlasku oli utelias ja kuumaverinen punaraudikko, joka ei pitänyt käskyttämisestä ja piti karkureissuista. Ihmisen seurassa välillä riehakkaaksikin ryhtynyt ori saattoi olla hyvinkin itsepäinen ja varsin ovela kaveri. Kuuma ja hieman arvaamaton ratsu ehti kilpailu-uransa aikana kerätä ERJ:n kilpailuista 52 sijoitusta.

Isäemä Vinkas oli todella sosiaalinen tamma, joka saattoi heittäytyä hyvinkin mustasukkaiseksi. Ratsuna tamma oli toista maata kuin maasta käsin, Vinkas oli helposti kuumuva ja esteillä kova vauhti kostautui välillä putoavina puomeina. Tamma keräsi kisauransa aikana 53 sijoitusta ERJ:n kilpailuista.

Iii. Lounan Nisse teki nuoruusvuotensa työhevosena, josta se myytiin tavoitteelliselle kouluratsastajalle. Nisse näyttikin piilevät kykynsä lajissa ja kahmi sijoituksia kilpailuista. Toisen palkinnon rautias kantakirjaori oli luonteeltaan hellyydenkipeä herrasmies.
Iie. Pikku-Pirkko oli tummanrautias kipakka pienhevostamma, joka menestyi koulu- ja estekenttien lisäksi näyttelyissä.

Iei. Vikkeri oli kuuma ratsu, mutta keräsi sijoituksia nopeiden ja tiukkojen reittivalintojen avulla.
Iee. Elviiri oli yleisratsu, jonka suosikkipuuhaa oli tiputella pienempiä lapsia selästään. Huippuvuosinaan Elviiri hallitsi lähiseudun kisakenttiä sekä koulu- ja estemestaruuksia. Vanhemmalla iällä tamma opetettiin myös ajolle.

Iiii. Ajoksen Viljami oli kiivaanlainen liinakko kantakirjaori, joka toimi työhevosena. Oriin jälkeläisistä suurin osa on monitoimihevosia.
Iiie. Hissun Ilona oli ruunikko kaunotar ja suosittu jalostustamma. Kiltti ja lempeä toisen kantakirjapalkinnon tamma kuoli ähkyyn 8-vuotiaana ja ehti saada kolme jälkeläistä.
Iiei. Aika-Eemeli oli suurikokoinen ja raskasrakenteinen kimo, joka eli yli 30-vuotiaaksi ja pysyi terveenä koko elämänsä. Vanhemmiten leppoisa ja rauhallinen ori kilpaili menestyksekkäästi valjakkoajossa.
Iiee. Ainokainen oli nimensä mukaisesti emänsä ainoa jälkeläinen - tamman emä kuoli kohtutulehduksen takia heti synnytyksen jälkeen. Kolmannelle palkinnolle kantakirjattu kuvankaunis tamma menestyi näyttelyissä ja estekilpailuissa, mutta jätti jälkeensä vain yhden varsan.

Ieii. Kuriiri oli tunnettu ja paljon käytetty siitosori, joka ruunattiin 9-vuotiaana käsittelyvaikeuksien takia. Oriin jälkeläiset ovat näyttäneet taitonsa useassa lajissa.
Ieie. Pikku-Onnetar loukkasi jalkansa 4-vuotiaana ja toimi sen jälkeen ratsastuskoulun ratsuna ja vammaisratsuna.
Ieei. Elohiiri oli komea pienhevonen, joka toimi monitoimiratsuna ratsastuskoulussa. Ori oli 15-vuotias kun lähikylän kouluttaja huomasi oriin piilevät kyvyt ja Elohiiri ehti sijoittua Suomen Cupissa ennen eläkepäiviään.
Ieee. Pihlan repertuaarissa oli kaikki huonot tallitavat, eikä tamma arastellut käyttää niitä. Pukittelut ja ryöstöt olivat normaalimenoa, eikä maahan selälleen heittäytyminenkään ollut harvinaista. Pikkukisoissa tamma voitti muutaman esteluokan.

Emä Kriden Kohtalotar saapui ravitallilleni siitostammaksi kohtalaisen raviuran tehneenä. Tamma starttasi 112 kertaa, juosten voittoon 10 kertaa ja muille totosijoille 11 kertaa. Rahoja tamma keräsi reilut 40 000 v-euroa ja juoksi ennätyksekseen 23,5aly - 23,7ke. Energinen ja sopeutuvainen tamma on myös minulle tultuaan opetellut perusratsun hommia.

Emänisä Kuutamokeisari oli näyttävä isomerkkinen tummanpunarautias ori, joka oli luonteeltaan hieman rauhaton sählä. Vahvan kilpailuvietin omannut ori kuitenkin rauhoittui ajohommissa. Ori starttasi 63 kertaa juosten vain kerran voittoon ja muita totosijoja 7, evm-startteja 38:6-8-8. Ennätyksekseen ori kuitenkin juoksi ajan 22,9ke. Rahoja ori keräsi noin 25 000 v-euroa (evm reilu 30 000 v€).

Emänemä Ripsahdus oli leikkisä ja utelias pienehkökokoinen tamma. Yksin ollessaan laiskahko juoksija syttyi juoksemaan seurassa. 146 startista 9 voittoa ja 27 muuta totosijaa. Voittorahoja tamma toi kotiin reilun 80 000 v-euroa ja juoksi ennätyksen 24,0ke.

JÄLKELÄISET

syntynyt skp. nimi emä tulokset

KILPAILUKALENTERI

ESTERATSASTUS (ERJ) ESTERATSASTUS (VSHK/VSR) ESTERATSASTUS (villit)
KOULURATSASTUS (KRJ) KOULURATSASTUS (VSHK/VSR) KOULURATSASTUS (villit)
KENTTÄRATSASTUS (KERJ) KENTTÄRATSASTUS (villit)
NÄYTTELYT

NJ

match show't

rotunäyttelyt

muut

ARVOSTELUTILAISUUDET

20.11.2012 Estevarsojen laatuarvostelu: 4-vuotiaat varsat, 100-120cm
rakenne: 6
suku: 5
käytös: 8
irtohypytys: 9
askellajit: 9
yht. 37/50p., EV-II

PÄIVÄKIRJA